Leren riemen op maat

Onze mogelijkheden

Bij AC Belts bent u aan het juiste adres voor handgemaakte lederwaren en het personaliseren van riemen, borduren, muziekinstrumenten, oldtimers, …Type leer

Het leer is natuurlijk gelooid tuigleer dat zeer zorgvuldig gekozen is op kwaliteit, soepelheid en kleur maar is tevens nooit vrij van kleine vertoningen van krasjes, plooien of vlekjes, wat dan weer ieder vel zijn apart karakter geeft.

Natuurlijk gelooid leer geeft een verscheidenheid aan kleurtonen en soepelheid binnen één vel waar zeer nauwkeurig de stukken worden gekozen die een werkstuk vereist, de licht uiteenlopende kleurtonen kunnen weldegelijk een kleine afwijking geven met de afbeeldingen op de website maar geven uw riemen een eigen en unieke uitstraling.


Vormgeving

Omdat al onze riemen telkens rechtstreeks gesneden worden uit een lederen vel kan ook de vormgeving bepaald worden.

Eigen ontwerpen of voorbeelden kunnen na overleg steeds uitgewerkt worden en geven daardoor de kans dat uw riem een eigen look krijgt.

Door ook hier gebruik te maken van kleuren en prints en aparte vormgeving wordt de mogelijkheid tot unieke uitvoeringen onuitputtelijk.
Prints en personalisatie

Alle riemen kunnen voorzien worden van een unieke samenstelling van een printpatroon of door middel van borduurwerk gepersonaliseerd worden.

Elke kleur van leer geeft door combinatie van print of borduurwerk een eigen stijl en uitstraling waardoor de riem die u draagt een uitzonderlijk stuk is.

De mogelijkheden om kleuren van leer en kleuren van stiksels samen met de printpatronen zelf te combineren geeft u de kans om met eigen inbreng uw riem te creëren waar er maar één van bestaat.


Afwerking

Elke riem kan tevens voorzien worden van een eigen gekozen afwerking zoals ingekleurde prints, gekleurde zijkanten of geschilderde patronen. Door het aanbrengen van een bepaalde patine kan uw riem tevens ook een warmere gloed bekomen of een antieke uitstraling krijgen.

Het afwerken van de riemen gebeurt telkens met een beschermende laag zodat uw riem steeds een mooie glans krijgt en beter bestand is tegen water of vetvlekken.